Sissela Kyle

Sissela Kyle

Sissela Kyle berättar: Rösträtten, kampen och min feministiska mamma

Det är hundra år sedan svenska kvinnor för första gången fick gå till valurnorna som myndiga medborgare. 100 år är både länge sedan och alldeles nyss beroende på hur
man ser det. I denna upplysande och roliga föreställning framförd med finess och den bitska humor som Sissela Kyle har som signum, tar hon oss igenom en lektion i kvinnohistoria där vi bland annat får möta en kavalkad av Sisselas idoler bland komedienner.

Vi får ta del av anekdoter och historier från Sissela långa yrkesliv. Hon firar 40 år på scen och framför kameran och med åren har hon blivit en av våra mest folkkära skådespelare med serier som Enkelstöten och Fröken Frimans Krig, Parlamentet, konferencier för diverse galor och en återkommande radioröst. Genomgående finns humorn men också engagemanget.

Sissela berättar om hur det varit att ha en pionjär till mamma, Gunhild Kyle var forskare född1 921 och kvinnohistoria. Hur såg livet ut för hennes feministiska mamma och hur var hennes
resa? I en fartfylld och humoristisk föreställning med många skratt men också stort allvar guidar Sissela oss runt i den värld som är hennes.

Föreställningen är ca 90 minuter, ingen paus.
60 min föreläsning och därefter 30 min för publikfrågor

Tid: Måndag 21 november kl 15.00. Plats: Berga Teater
Biljettpris: 180 kr för pensionärer och medlemmar i Kulturföreningen. Övriga: 220 kr
Bokningen av biljetterna är bindande och görs på tel: 08-540 60170 måndag-torsdag kl 9-16, fredag kl 9-13 eller på biofacklan. Se där du också kan betala och ta ut biljetterna. Obs! Ej uthämtade biljetter debiteras i efterhand.
Datum/Tid
21/11/2022
15:00 - 16:30

Plats
Berga Teater