Film och eftersnack: Loa Falkman i Pensionat Oskar

Film och eftersnack: Loa Falkman i Pensionat Oskar

Filmen handlar om familjen Runeberg, som består av pappa Rune, mamma Gunnel och barnen Viktor, Kalle och Lotta, bor i en villaförort. Den hypokondriske Rune håller familjelivet högt och försöker leva upp till radhusidyllen, bl a genom att snickra en egen bastu.

Kärleken mellan det medelålders paret har dock börjat tryta. Tid att lösa alla problem och stärka familjebanden ges när familjen åker på sommarsemester till Pensionat Oskar, där de hyr en liten stuga. Vid ankomsten får de hjälp med bagaget av en ung man på flakmoped. Det är Petrus, stugbyns alltiallo.
De träffar också pensionatsföreståndaren, en smått kolerisk och förvirrad man som kontrollerar stället in i minsta detalj.

Loa Falkman – som spelar pappa Rune – fick 1996 Guldbaggen för sin roll i Pensionat Oskar, som samtidigt var nominerad till årets bästa svenska film. Jonas Gardell fick också Guldbaggen för bästa manus. En film värd att se…

Efter filmen går vi som vanligt upp i Bergasalen där Loa Falkman är gäst i Kultursoffan. Många är vi som är nyfikna denna mångsidige skådespelare och operasångare. Publiken är som vanligt välkomna att ställa frågor.

Biljettpris: 90 kr för medlemmar i PRO, SPF och Kulturföreningen – Övriga: 110 kr
Datum/Tid
08/02/2016
13:00 - 15:00

Plats
Biografen Facklan, Folkets Hus