Bli medlem

Varför inte lova sig själv eller varandra att stödja kulturen här i Österåker. Bästa sättet att göra detta är att bli medlem i Kulturföreningen i Österåker. Vi brukar ha runt 15 evenemang under året. År då vi själva sätter upp egna teaterföreställningar kan det bli 25 evenemang. De flesta av våra evenemang genomförs i samarbete med Folkets Hus.

Som medlem får du rabatt på ordinarie biljettpris. Om du går på tre eller fyra av våra evenemang har du sparat in medlemsavgiften, som är 100 kr.

Enklast blir du medlem genom att betala in 100 kronor till vårt Bankgiro: 231-5539. Glöm inte att ange namn, adress, telefon och e-postadress. För att hålla nere våra administrativa kostnader skickar vi inte ut något medlemskort.

Föreningen – som är helt självständig – vill medverka till att bredda och utveckla kulturen i kommunen. Dels genom egna evenemang, dels genom ett utökat samarbete mellan kulturföreningarna i kommunen.

Kultur för äldre

Kulturföreningen tog tillsammans med PRO och SPF initiativet till en dialog med kommunen för att skapa en kulturfond för äldre. Vi föreslog att kommunen skulle lägga 50 kr per 65+are, som då var ca 7 000 st. Det skulle bli en fond på 350 000 kr. Kommunen slog oss med häpnad, de tog till sig vårt förslag med råge och utökade kulturbudgeten med ytterligare 400 000 kr som ska gå till Kultur för äldre. Klokt gjort eftersom vi vet – genom ett antal studier – att ”Kultur gör oss friskare och förlänger livet”. Kulturföreningen tackar för denna framsynthet!

Välkommen till Kulturföreningen!

PS Vill du veta mer – ring eller skriv till vår ordförande Micke Fant tel: 0708 55 33 09 eller mickefant@gmail.com